Који ће фактори утјецати на квалитет енергије

- Dec 19, 2017 -

Који су главни проблеми са квалитетом енергије? Као нестабилност напона, појава суспензије или прекида, фреквентна и тренутна девијација, трофазна неравнотежа или лош континуитет снабдевања, ова питања су проблеми са квалитетом електричне енергије. У тренутном енергетском систему, озбиљнији и најчешћи проблем је пауза напона или прекид напона и дисторзија таласног напона.

Напон је превелик, а трајање је више од 1 минута, то је типичан феномен пренапона, вриједност 1.1-1.2 пута номиналне вриједности. Ова ситуација је углавном последица кондензаторске групе била реактивна компензација или уклањање оптерећења. Ако танка трансформатора није правилно подешена, појавит ће се наднапон.

Недовољан напон и трајање више од 1 минуте, ово је под-напонски феномен, амплитуда 0.8-0.9 пута номинални напон. Ово стање може да се јавља током одсецања банака кондензатора компензације реактивне снаге и улаза оптерећења. Преоптерећење се може десити и ако подешавања за напајање напона нису тачна.

Појам дисбаланса напона је трофазна асиметрија амплитуде напона, напонска неравнотежа може се рећи да трофазна неуравнотеженост неуравнотежености прелази 2%, кратки период ће бити више од 4%. Различити дисбаланси у електроенергетском систему могу узроковати трофазну дисбаланс напона.

Напон пада нагло, у том случају напон рмс убрзава за кратким временским периодом и вредност је 0,1-0,9 пута номинално, што може трајати 0,5 циклуса или једну минуту. Ова ситуација ће се вјероватно догодити јер је систем напајања неуспешан.

Изненадни пораст напона, нагао напон у кратком временском периоду, изненадни пораст од 1,1-1,8 пута номиналне вриједности, трајања и напона пада је иста, и ова ситуација је такођер узрокована пропустом електроенергетског система.


Inače

Srodni proizvodi

  • Гуиед Маст Товер
  • 3 Леггед Телецом Товер
  • Кровни врх носача
  • Челична структура радионице
  • Преносни носач
  • Челичне челичне вијке