Повер Товер Повер Повер Поле

- Sep 18, 2018 -

Трофазни електроенергетски системи се користе за високонапонски (66- или 69-кВ и виши) и екстра високи напон (110 или 115 кВ и изнад, најчешће 138 или 230 кВ и више у савременим системима) Даљински управљач. Торњеви морају бити дизајнирани да носе три (или вишеструке три) проводнике. Куле су обично челичне решетке или дрвене конструкције (у неким случајевима се користе у Канади, Немачкој и Скандинавији ), а изолатори су или стаклени или порцелански дискови или композитни изолатори користећи силиконску гуму или ЕПДМ гумени материјал састављени у жицама или дугим шипкама дужине зависе од линијског напона и услова околине.

Типично, једна или две жице од жице , такође зване "заштитне" жице, налазе се на врху како би пресреле муње и безначајно преусмериле на земљу.

Торњеви за високи и изузетно високи напон обично су дизајнирани да носе два или више електричних кола (са изузетно ретким изузетком, само један склоп за 500-кВ и више). Ако је линија конструирана користећи куле дизајниране да преносе неколико кругова, није потребно инсталирати сва кола у вријеме изградње. Заиста, из економских разлога, неки далеководи су дизајнирани за три (или четири) кругове, али само два (или три) круга се иницијално инсталирају.

Неке високонапонске струје често су постављене на истој кули са 110 кВ линијама. Паралелни кругови 380 кВ, 220 кВ и 110 кВ линија на истим торњевима су чести. Понекад, посебно са 110 кВ круговима, паралелно коло има вучне линије за електрификацију жељезница .

Високонапонски конверторски кулери [ уреди ]

ХВДЦ кула за даљину близу терминала реке Нелсон Биполе поред Дорсеи конверторске станице у близини Россер, Манитоба , Канада - август 2005.

Преносне линије високонапонске једносмерне струје (ХВДЦ) су или монополарни или биполарни системи. Код биполарних система користи се проводник аранжмана са једним проводником на свакој страни торња. На неким схемама, проводник за земљу се користи као линија електроде или повратак на земљу. У овом случају, морао је да буде инсталиран изолатором опремљеним одводником пренапона на стубовима како би се спречила електрохемијска корозија пилона. За једнополни пренос ХВДЦ-а са повратком уземљења могу се користити торњеви са само једним проводником. Међутим, у многим случајевима, куле су дизајниране за касније конверзије у двополни систем. У овим случајевима, често су проводници са обе стране кула постављени из механичких разлога. До другог пола је потребан или се користи као електродна линија или спојена паралелно са полом који се користи. У другом случају, линија од претварачке станице до електроде за уземљење (уземљење) изграђена је као подземни кабал, као надземна линија на одвојеном десном путу или помоћу уземних проводника.

У неким ХВДЦ шемама се користе електрични кулери електрода за пренос електричне енергије из конверторске станице на уземљивачку електроду. Сличне су структурама за линије са напоном од 10-30 кВ, али нормално носе само један или два проводника.

Железничке траке за вучну линију [ уреди ]

Затезни торањ са фазним преносом снаге за једнофазну струју вучне струје (110 кВ, 16.67 Хз) у близини Бартхолома , Њемачка

Куле које се користе за једнофазне пруге за вучу у железничком саобраћају сличне су у изградњи на оне куле које се користе за трофазне линије 110 кВ. Челичне цеви или бетонски стубови се такође често користе за ове линије. Међутим, системи струјних вучних токова су двополни АЦ системи, па су линије за вучу дизајниране за два проводника (или вишекратно два, обично четири, осам или дванаест). Кула железничких вучних линија по правилу носи два електрична кола, тако да имају четири проводника. Ове су обично распоређене на једном нивоу, при чему свако коло заузима половину крила. За четири тракциона кола, распоред проводника је на два нивоа и за шест електричних кола, распоред проводника је на три нивоа.

Куле за различите врсте струја [ уреди ]

Пилон у Шведској око 1918.

Овај одељак захтијева додатне цитате за верификацију . Молимо вас да помогнете у побољшању овог чланка додавањем цитата у поуздане изворе . Неразвијени материјал може бити оспорен и уклоњен. (Април 2011) ( Сазнајте како и када да уклоните ову поруку шаблона )

АЦ кругови различите фреквенције и фазе, или АЦ и ДЦ кола, могу се инсталирати на истом кула. Обично сви кругови таквих линија имају напоне од 50 кВ и више. Међутим, постоје неке линије овог типа за мање напоне. На примјер, куле које користе оба кола за вучу жељезница и опћа трофазна АЦ мрежа.

Два врло кратка дијела линије носе и струјна круга АЦ и ДЦ. Један скуп таквих кула налази се у близини терминала ХВДЦ Волгоград-Донбасс на Волгинској хидроелектрани. Друга су две куле јужно од Стенкуллена, које носе један круг ХВДЦ Конти-Скана и уне круг трофазне линије АЦ Стенкуллен-Холмбакуллен.

Куле које носе АЦ кругове и линије ДЦ електроде постоје у делу електране између Адалпх Статиц Инвертер и Плант Броокстон, а пилони носе електродну линију ХВДЦ Скуаре Бутте .

Линија електрода ХВДЦ ЦУ на претварачкој станици у Цоал Цреек Станици користи кратку секцију кулама две АЦ линије као подршку.

Надземни део електродне линије Пацифиц ДЦ Интертие из станице претварача Силмар на уземљиву електроду у Тихом океану у близини Вилл Рогерс Стате Беацх такођер је инсталиран на АЦ клиповима. Проводи се од претварача Силмар Еаст у јужну Калифорнији у Едисон Малибу, где се завршава делови надземне линије.

У Немачкој, Аустрији и Швајцарској, неки преносни торњеви носе и јавне кругове мреже и снагу за вучу, како би боље искористили права на путу.

Дизајн торња [ уреди ]

Облик [ уреди ]

Обучени кула "Делта" (комбинација типова "В" и "И") у Невади .

Различити облици кабинова преноса су типични за различите земље. Облик такође зависи од напона и броја кругова.

Један круг [ уреди ]

Делта пилони су најчешћи дизајн за појединачне водове, због њихове стабилности. Имају В-облик тело са хоризонталном руком на врху, што чини обрнуту Делта . Већи Делта Товерс обично користе два заштитна кабла.

Порталски пилони се широко користе у Ирској, Скандианији и Канади. Стоје на две ноге са једним крстићем, која им даје Х-облик. До 110 кВ често су направљене од дрвета, али виши напонски водови користе челичне пилоне.

Мање јединице једноделних кола могу имати два мала пречника на једној страни и једну са друге.

Два круга [ уреди ]

Једноставни ступови имају само једну крсту која носи 3 кабла са обе стране. Понекад имају додатни преклопник за заштитне каблове. Често се користе у близини аеродрома због њихове смањене величине.

Типична т-облика 110 кВ кула од бивше ГДР .

Дунавски пилони или Донаумастен добили су своје име из линије изграђене 1927 поред реке Дунав . Они су најчешћи дизајн у централним европским земљама као што су Немачка или Пољска. Имају две крстасте руке, горња рука носи једну, а доња рука носи два кабла са сваке стране. Понекад имају додатни преклопник за заштитне каблове.

Торњеви торњеви су најчешћи дизајн, они имају 3 хоризонталне нивое са једним каблом који је врло близу стуба на свакој страни. У Уједињеном Краљевству други ниво је шири од осталих, док у Сједињеним Државама сви крстари имају исту ширину.

Затварање жице које су причвршћене на клипу, приказујући различите дијелове који су означени.

Четири круга [ уреди ]

Кула у облику божићних стабала за 4 или чак 6 круга су честа у Немачкој и имају три крста руке где највиша рука има сваки кабал, друга има два кабла, а трећа има три кабла са обе стране. Каблови на трећој руци обично носе кругове за нижи високи напон.

Структуре подршке [ уреди ]

Дунавски ступ за 110 кВ у Немачкој, изграђен 1930-их

Куле могу бити самоносиве и способне да се одупру свим силама због оптерећења проводника, неуравнотежених проводника, ветра и леда у било ком правцу. Такви кули често имају приближно квадратне базе и обично четири тачке контакта са тлом.

Полу-флексибилна торња је дизајнирана тако да може да користи жице за надземно уземљење да пренесе механичко оптерећење у сусједне објекте, уколико се фазни проводник ломи и структура подлијеже неуједначеном оптерећењу. Овај тип је користан код изузетно високих напона, где су фазни проводници у пакету (двије или више жица по фази). Мало је вероватно да ће сви од њих одједном прекорачити катастрофални пад или олују.

Јарбол од јарбола има врло мали отисак и ослања се на жичане жице у напрезању да подржи структуру и било који неуравнотежени оптерећени напон од проводника. Типичаста кула се може направити у облику В, што штеди тежину и трошкове. [2]

Материјали [ уреди ]

Тубулар стеел [ уреди ]

Челична цијевни торањ поред старије решетке кула близу Вагга Вагга , Аустралија

Стубови од цевастог челика углавном су монтирани у фабрици и постављени на десној страни. Захваљујући својој издржљивости и једноставности производње и инсталације, многи корисници у посљедњих неколико година више воле кориштење монополних челичних или бетонских кула преко челичних решетки за нове електричне линије и замјене куле. [ цитатион неедед ]

У Немачкој су челичне цеви постављене претежно за средње напонске водове, поред тога за високонапонске преносне водове или два електрична кола за радне напоне до 110 кВ. Челичне челичне цеви такође се често користе за 380 кВ линије у Француској , а за 500 кВ линије у Сједињеним Државама .

Латтице [ уреди ]

Види такође: Торња на решетку

Кутија са решеткама је оквирна конструкција од челичних или алуминијумских секција. Торњеви за решетке користе се за енергетске водове свих напона и најчешћи су типови за високонапонске далеководе. Торњеви решетке обично су направљени од поцинкованог челика. Алуминијум се користи за смањену тежину, као што је у планинским подручјима гдје структуре поставља хеликоптер. Алуминијум се такође користи у срединама које би биле корозивне за челик. Додатни материјални трошкови алуминијумских кула биће компензовани нижим трошковима инсталације. Дизајн торњева алуминијумске решетке је сличан оном за челик, али мора узети у обзир нижи модул Иоунг'с алуминијума.

Кутија са решетком се обично склапа на месту где се треба поставити. Ово омогућава изузетно високу кућу, до 100 м (328 фт) (иу посебним случајевима још више, као на прелазу Елба 1 и прелазу Елбе 2 ). Монтажа челичних торњевих решетки може се вршити помоћу дизалице . Стубови од челичних решетки су углавном израђени од челичних греда из углова ( Л- или Т-греде ). За врло високе торњеве се често користе трзишта .

Воод [ уреди ]

Дрво и метални пречник

Дрво је материјал који је ограничен у употреби у високонапонском преносу. Због ограничене висине доступних стабала, максимална висина дрвених стубова је ограничена на око 30 м (98 фт). Дрво ретко се користи за решетке решетке. Уместо тога, користе се за изградњу вишеполних структура, као што су Х-оквир и К-фраме структуре. Њихови напони су такође ограничени, као што су у другим регионима, где дрвене структуре носе само напоне до приближно 30 кВ.

У земљама као што су Канада или Сједињене Државе, дрвене куле носе напоне до 345 кВ; ово може бити мање скупо од челичних конструкција и искористити предности изолационих карактеристика дрва од пренапона. [2] Од 2012. године, у САД-у још увијек користе 345 кВ линије на дрвеним кулама, а неке и даље се граде на овој технологији. [3] [4] Дрво се такође може користити за привремене структуре док конструише трајну замену.

Бетон [ уреди ]

Армирани бетонски стуб у Немачкој

Бетонски пилони се у Њемачкој нормално користе само за водове са радним напоном испод 30 кВ. У изузетним случајевима, бетонски пилони се користе и за 110 кВ водове, као и за јавну мрежу или за мрежу за вучу железнице . У Швајцарској, за 380 кВ надземних водова користе се бетонски стубови са висинама до 59,5 метара (највиши светски најлон од префабрикованих бетона у Литтау ). Бетонски стубови се такође користе у Канади и Сједињеним Државама.

Бетонски пилони, који нису префабриковани, такође се користе за конструкције веће од 60 метара. Један пример је високи пилон снаге 66 м (217 фт) од 380 кВ далековода у близини Реутер западне електране у Берлину. Такви пилони изгледају као индустријски димњаци. [ Кина ] У Кини су изграђени неки стубови за линије који пређу ријеке од бетона. Највиши од ових стубова припадају прелазу Иангтзе Поверлине у Нањингу са висином од 257 м (843 фт).

Специјални дизајни [ уреди ]

Понекад (посебно на токовима челичних решетки за највише напонске нивое) постављају се постројења за емитовање, а антене монтиране на врху изнад или испод жице надземних тла . Обично су ове инсталације намењене услугама мобилне телефоније или радијском радију фирме за снабдевање електричном енергијом, али повремено и за друге радио сервисе, као што је усмерени радио. Тако су трансмитер антене за ФМ радио и телевизијске предајнике мале снаге већ инсталиране на пилоне. На кули Елбе Цроссинг 1 налази се радарски објекат који припада канцеларији за воду и навигацију у Хамбургу .

За прелазак широких долина потребно је одржавати велику размјену између проводника како би се избјегло кратко споје узроковано проводним кабловима који се сударају током олуја. Да би се то постигло, понекад се за сваки проводник користи засебан јарбол или кула. За прелазак широких ријека и ожиљака са равним обалама, врло високи торњеви морају бити изграђени због потребе за великом висином за пловидбу. Такве куле и проводници које носе, морају бити опремљени сигурносним сијалицама и рефлекторима.

Два добро позната широка ријечна прелаза су Елбе Цроссинг 1 и Елбе Цроссинг 2 . Овај други има највише надземне јарболе у Европи, на висини од 227 м (745 фт). Посебно занимљива конструкција у Шпанији су надградни стубови у шпанском заливу Цадиз . Главни прелазни стубови су високи 158 м (518 фт) са једним цроссармом на врху конструкције фрустриране конструкције. Најдужи распон надземних водова је прелазак норвешког Согнефјорда (4.597 м) између два јарбола и Амералик Спана на Гренланду (5.376 м). У Немачкој, надземни вод ЕнБВ АГ прелаза Еиацхтал има најдужи распон у држави на 1.444 м (4.738 фт).

Да би се падале надземне линије у стрме, дубоке долине, понекад се користе нагнуте кула. Они се користе на Хооверовој браници , лоцираној у Сједињеним Државама, да би спустили зидове литице Црног кањона Колорада . У Швајцарској, у близини Саргана , Ст. Галленс , налази се нилон пик [ нејасан ] нагнут око 20 степени до вертикале. Високо нагнути стубови се користе на два 380 кВ стубова у Швајцарској, а највише 32 метара од једног од њих су савијени за 18 степени до вертикале.

Димњаци у електранама понекад су опремљени пречкама за причвршћивање проводника излазних водова. Због могућих проблема са корозијом димним гасовима, такве конструкције су веома ретке.

Нови тип пилона биће коришћен у Холандији почев од 2010. године. Пилони су дизајнирани као минималистичка структура холандских архитеката Звартс и Јансме. Коришћење физичких закона за дизајн омогућило је смањење магнетског поља. Такође, смањен је визуелни утицај на околину. [5]

У Мађарској се појављују два пилана у облику кловнове, са обе стране аутопута М5 , у близини Ујхартиан . ( 47.2358442 ° Н 19.3907302 ° Е [6] )

Скупштина [ уреди ]

Кабловски уређаји који се налазе на врху, укључени су у додавање кабла за оптички каблов који се окреће око кабла. Кабл (СкиВрап) је намотан покретном машином која окреће бубањ кабла око кабла за подршку док се креће. Ово путује под сопственом снагом од кула до торња, где се демонтира и подиже на супротну страну. На слици је моторна јединица прешла преко, али бубањ кабла је и даље на доласку.

Пре него што се пренесе токови, чак и подигну, прототипови куле се тестирају на станицама за тестирање кула . Постоји низ начина на које се онда могу саставити и поставити:

Привремени тип пилота поред започете нове куле

  • Могу се монтирати хоризонтално на тлу и подизати помоћу кабла за притисак. Ова метода ретко се користи због велике површине за монтажу.

  • Могу се монтирати вертикално (у њиховој последњој усправној позицији). Врло високи торњеви, попут преласка реке Јангце , били су састављени на овај начин.

  • Јин-полни кран може да се користи за склапање решетких кула. [7] Ово се такође користи за утицајне полове .

  • Хеликоптери могу послужити као аеротрансформатори за монтажу у подручјима са ограниченом приступачношћу. Куле се такође могу саставити на другим местима и летети до њиховог места на преносу десно од пута. [8]


Inače

Srodni proizvodi

  • Структура електричних кула
  • Бежични сигнални торањ
  • Структура сигнала железнице
  • Товер Повер Генератор Товер
  • Приобални турбински торањ
  • Тапперед Лигхт Поле