Соларна технологија се користи у области транспорта

- Dec 19, 2017 -

Са развојем науке и технологије, технологија сунчеве енергије наставља да се побољшава, у блиској будућности ћете пронаћи да више не морате да идете на бензинску пумпу и проблеме са гасом. Веома апсурдно? Не, овај сан ускоро долази.

Соларни аутомобил

Можда сте већ дуго чули за соларне аутомобиле, да, годинама је било за Р & Д у технологији, а не сувише далеко од момента успеха. Већина тренутних соларних аутомобила, дизајн је дизајниран за такмичење на соларном аутомобилу. Главна препрека за добијање соларне аутомобиле просјечним потрошачима је што и даље захтијевају огромне површине за соларне плоче. То је такође довело до тога да дизајн аутомобила може променити ваше разумевање аутомобила, било од споља или изнутра, биће велика разлика;

2. Соларни авиони

Истраживање и развој соларних зракоплова још није укључивао човјече или циљ је да посади, али технологија није испунила захтјеве. Раније је Сунсхине Повер соларни погон успешно прошао Сједињене Државе да тестирају већи путни циљ за 2015. годину, када ће постати први авион на соларном погону који плови по целом свету. Тренутно Сунсхине Повер је у стању да полије и потпуно слети на својој брзини од 64 км / х са максималном надморска висином од 11.887 метара. Овај запис је био веома шокантан; Осим тога, поред Сунсхине Повер-а, соларни хеликоптери су такође успјели, али такође доказују да је професионални ниво дизајна соларне енергије ушао у поље ДИИ.

3. Соларни воз

Први воз у Европи који се у потпуности ослања на своје соларне панеле је мађарски воз Вили. Максимална брзина овог воза је око 24 км / х, што значи да то није идеално превозно средство, али је погодније за разгледање. Тренутно постоје туристи на сценском путу у близини Будимпеште.

4. Међународна свемирска станица

Свако можда више није упознат са овим термином, од дизајна соларне енергије, најснажније примјене овога. Међународна свемирска станица је бесмртни подухват у инжењерингу, сва његова електрична енергија долази од соларне енергије. Опремљен је осам соларних ћелија, од којих свака покрива скоро 33.000 соларних ћелија. Ове соларне ћелије су двостране, па сакупљају енергију из сунчеве светлости и рефлектованог светла Земље. Ово такође у потпуности гарантује ресурсе енергије ИСС-а.

Истраживање и развој нове соларне енергије представља добробит целог света. Ако ово истраживање и развој могу бити успјешни, ресурси који су сачувани за земљу су непознати сваке године. Осим тога, заштита животне средине је такође велика помоћ. Мислим да ће употреба соларне енергије у транспорту бити успешна у блиској будућности.


Inače

Srodni proizvodi

  • Преносне куле високог напона
  • Трансмисијска кула
  • Цамоуфлаге Товер
  • Кровни врх носача
  • Мобиле Радио Стеел Товер
  • Улицни светлосни пол