Врсте високог напона преноса у електроенергетици

- Sep 29, 2018 -

Главни фактор било којег далековода је преносна кула. Главни параметри високонапонских далековода углавном зависе од нивоа напона. Постоје различити типови кула за линије за пренос електричне енергије. Најважнији типови Преносивих кула могу се категоризирати испод.

1. Торањ за суспензију

2. Тенсион Товер

3. Транспозициона кула

4. Специјални торањ

Слиједе врсте типова преносних кула које се широко користе узимајући у обзир техничку позадину. Ови типови преноса се углавном класификују у складу са својим јединственим карактеристикама и различитим примјенама при преносу електричне енергије. Дизајнерски торањ преносних линија настојали су да развијају торањ са таквим обликима који се уклапају у окружење. Обично се облици кула користе са очувањем еколошке привлачности. Највећа пажња и јавност постају све више и више свесни штетних ефеката на кулу далековода на земљи.

Суспензија куле

Углавном кула Суспензија је на путу од те линије далековода. Такође може варирати највише до степена од 5 углова. Високонапонски токови за суспензију су дизајн који носи једину тежину проводника у праволинијском положају. Већина кула на било којој далеководи спада у ову категорију кула, а трошкови изградње далековода су много јефтинији у поређењу са другим врстама далековода. Ови типови кула се користе на линијама за правац вожње или за мали угао одступања до 2 ° или 5 °. Проводник на торњевима за суспензију може бити подржан помоћу И-стринг, В-стринг или комбинације И и В стрингова.


Тенсион Товерс (угао)

Електрични тензивни торњеви се користе на местима на којима је анђео одступања више од степена 5. Ове куле познате су и као кули за кутове, а кула је дизајнирана да узме напонско оптерећење кабла. Стезни торњеви се углавном користе за преломне тачке и за локације изолационих дијелова.
Комад линије од једне кутне куле до друге кутне тачке познат је као део и дужина секције може се разликовати и зависи од географског положаја. Све куле између ове секције су кула за суспензију. Торњеви за суспензије су лагани и много економичнији у односу на кутове углова.

Тенсион торањ се може даље поделити на двије категорије и овај тип кула се такођер може категоризирати према углу одступања на локацији одговарајућих кула. Типови тенсион торњева због угла варирања су наведени у доњем тексту.

Кутије за напетост 0-10 степени (ТД1)
Столови за напетост од 10 степени (ТД3)
30-60 степени тенсион торњеви (ТД6)

Специјални куле  

Ове куле се користе на локацијама као што су прелазни прелази дугог раздобља, прелази долине, прелазак далековода од већ постојећих линија, прелази на постојеће линије (структуре гантарског типа), прислушковање постојећим линијама, специјалне стубове за закључавање итд.

Трошкови специјалног торња су много већи од трошкова кишне колоне. Дизајн специјалног торња се заснива на локацији.

Специјални куле се широко користе за прислушкивање постојећих линија, специјалних завршних кула и пада на линију.  

Продужетак тела и продужетак ноге

Ако узмемо у обзир висину кула за пренос, висина свих кула у истој далеководи није исто.

Различити тип куле може се сазнати користећи продужетак каросерије преносног торња и проширење ноге. Размак између кула није исти свуда у истој високонапонској далеководи због различите географске локације.

Постоји толико параметара дизајна које морамо размотрити док постављамо далеководе на одређеном подручју. Планирамо да више ових параметара расправљамо о нашим будућим чланцима.


Inače

Srodni proizvodi

  • Преносне куле високог напона
  • Кутна кутија са решеткама
  • Селф Суппортинг Товер
  • Спољна челична структура
  • Цамоуфлаге Товер
  • Кровни врх носача